Reinigen en Opladen van Edelstenen

Ontladen (reinigen) van Edelstenen

Stromend water
Alle Edelstenen die niet bros of geleed zijn kunnen onder stromend water gereinigd worden. Dompelen in zout water werkt ook prima. Men dient tijdens reinigen de intentie voor de ogen te houden, om bewust alle negativiteit af te wassen en weg laten stromen, en dat de kristal opnieuw geënergetiseerd mag worden.

Salie, wierook en Palo Santo
Stenen kunnen ook gereinigd worden met witte Salie. Brand deze kruiden in bijvoorbeeld een Abalone schelp en haal de stenen door de rook hiervan. Het branden van heilig hout (Palo Santo) is ook een goede methode waarbij de edelsteen door de rook van Palo Santo wordt gehaald. Sandelhout is een sterk reinigende wierook soort en dus ook heel geschikt hiervoor.

Bepaalde Edelstenen hebben het vermogen andere Edelstenen te reinigen:

Hematiet
Een manier van ontladen die altijd werkt, is de steen een nacht in een Abalone schelp met Hematietsplit te leggen. Hematiet is een ijzerhoudende steen die zelf niet ontladen hoeft te worden en zelfreinigend is. Dit is een zeer veilige manier van stenen ontladen.

Amethist
Amethist is een goede steen om andere edelstenen mee te reinigen. De frequentie van Amethist neutraliseert de negatieve energie van de vervuilde steen. Laat de steen ongeveer een uur of twaalf op een cluster van Amethist liggen of nog beter in een Amethist geode voor het volledig ontladen en opladen van de edelsteen. Het is wel verstandig om nadien ook Amethist even goed te laten ontladen en te reinigen.


Opladen van Edelstenen

Zon en/of maanlicht
Het is goed om de Edelstenen in de zon (niet de amethist, die verliest zijn kleur aan de zon) of in het maanlicht te leggen, zo kunnen de stenen zich weer volledig opladen.

Seleniet
Seleniet heeft ook reinigende eigenschappen en de zachte energie van Seleniet kan goed gebruikt worden om andere edelstenen te ontladen en op te laden.

Klankschaal
De klankschaal is ook uitstekend om de Edelstenen op te laden.