Cō-Impact Sourcing

Met een wereldwijd botanisch netwerk dat telers uit meer dan 40 landen omvat, begint dōTERRA de zoektocht naar etherische oliën via Cō-Impact Sourcing, een initiatief dat gericht is op het ontwikkelen van langdurige, wederzijds voordelige leverancierspartnerschappen.

Door contact te maken met telers die een goed begrip hebben van inheemse planten, het plaatselijke klimaat, weerspatronen, welke zaden en grond moeten worden gebruikt, de beste tijd om te planten, enz., produceert dōTERRA pure, krachtige en veilige etherische oliën. Het snijden van hoeken op elk moment van het teelt-, oogst- of destillatieproces resulteert in etherische oliën van lagere kwaliteit. Daarom vertrouwt dōTERRA op de kennis en expertise van inheemse boeren. Niet alleen zorgt de zorgvuldige selectie van plantaardige bronnen ervoor dat dōTERRA pure en kostbare essentiële oliën produceert, het levert ook banen op voor boeren op het platteland die anders misschien onredelijke lonen of slechte arbeidsomstandigheden ervaren. Wanneer telers samenwerken met dōTERRA, ontvangen zij een eerlijke beloning die hen in staat stelt hun bedrijf te ondersteunen en hun gezin een duurzaam inkomen te bieden.

Sourcing vindt momenteel plaats in meer dan 40 landen, waarvan er 25+ als ontwikkelingslanden worden beschouwd
Op dit moment heeft het werk van dōTERRA Cō-Impact Sourcing meer dan 96.000 banen opgeleverd waarbij bijna een halve miljoen levens positief beïnvloed worden.